fejerverk
fejerverk

Kasmet artėjant didžiosioms metų šventėms rūpestį kelia prekyba pirotechnikos priemonėmis ir jų naudojimas. Dėl neatsargaus elgesio su šiomis priemonėmis kasmet šalyje nukenčia nemažai žmonių, kyla gaisrų. Policijos departamento duomenimis, pernai nuo petardų nukentėjo 25 gyventojai, tarp jų 10 vaikų.

 

Viena iš pagrindinių priežasčių, dėl kurių dažniausiai susižalojama – tėvų neatsakingumas, kai jie leidžia vaikams sprogdinti pirotechnikos priemones be suaugusiųjų priežiūros.

Primename, kad vaikams iki 14 metų draudžiama įsigyti ir naudoti pirotechnikos priemones (Lietuvos Respublikos civilinių pirotechnikos priemonių apyvartos kontrolės įstatymas, 16 straipsnis).Kad būtų išvengta sužalojimų, visų pirma savo dukra ar sūnumi privalo rūpintis tėvai. Prašome tėvų atsakingiau kontroliuoti vaikų laisvalaikį ir pasirūpinti, kad per žiemos atostogas jie neliktų be priežiūros.

Už padarytus pirotechnikos priemonių įsigijimo, laikymo, pardavimo, naudojimo taisyklių pažeidimus policijos pareigūnai turi teisę pradėti administracinio teisės pažeidimo bylos teiseną pagal Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 166, 167, 167¹, 167², 173, 174, 175, 176¹, 181, 183, 192 straipsnius. Už vaikų ir paauglių iki 16 metų padarytus pažeidimus atsako jų tėvai (globėjai).

Šventinė nuotaika neišblės, jei visi laikysimės nustatytų reikalavimų ir elgsimės atsakingai.

Related Images: