poezija 3

 

poezija 3  Gegužės 17 dieną Vilkaviškio pradinėje mokykloje vyko rajoninis poezijos 

 konkursas „Trioletas – dovana Justinui Marcinkevičiui“, kuriame dalyvavo

 jaunieji pradinių klasių poetai.

 Trioletą ,,Atėjo naktelė šviesi” sukūrusi Barbora Kinderytė tapo šio  

 konkurso nugalėtoja.


        Renginį vedė Vilkaviškio pradinės mokyklos mokytoja – metodininkė Rasa Kuršentaitienė ir pirmaklasė Glorija Astrauskaitė.
 Kasmet poezijos pavasarėliai turi savo temas, o šiais metais ypatingas dėmesys buvo skiriamas poetui Justinui Marcinkevičiui. Renginio metu dalyviams ir svečiams buvo demonstruojama vaizdinė medžiaga apie žymųjį Lietuvos dainių, jam skirtos visos vaikų eilės.
        Renginio pradžioje Vilkaviškio pradinės mokyklos pavaduotoja Jovita Grakavinienė pristatė atvykusius svečius, visus pasveikino Vilkaviškio rajono savivaldybės švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Ingrida Meseckienė, skambėjo trečiaklasio Eimonto Balčiūno smuiko melodija, dainelės apie meškiuką, „Visi šoka“ ir „Vaivorykštė“. Apie meškiuką dainuota ne veltui, mat renginio vedėja Glorija sakė, kad pati mieliausia dovana vaikui, tikriausiai, būtų meškiukas. Na, o poetui – eilės.
     Į konkursą atvyko Pilviškių „Santakos“ gimnazijos, Virbalio vidurinės mokyklos mokinės, šaunūs Paežerių pradinės mokyklos pirmokėliai, priešmokyklinės grupės mergaitės iš Kybartų darželio-mokyklos „Ąžuoliukas“, Vilkaviškio Pagrindinės mokyklos ketvirtokai. Renginio metu nuskambėjo 12 moksleivių sukurtų trioletų, o G.Astrauskaitė deklamavo J.Marcinkevičiaus eiles. Išgirdus visus eilėraščius, buvo kreiptasi į šventės-konkurso komisiją, kurią sudarė Vilkaviškio „Aušros“ gimnazijos bibliotekininkė, poetė Elytė Bacevičienė, Vilkaviškio rajono laikraščio „Santaka“ redaktorės pavaduotoja Laima Vabalienė bei Vilkaviškio rajono savivaldybės švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyriausiosios specialistės Ingrida Meseckienė ir Rita Vaščėgienė.
      Komisijos sprendimu konkurso laureate tapo Vilkaviškio pradinės mokyklos antraklasė Barbora Kinderytė, sukūrusi trioletą „Atėjo naktelė šviesi“. Antroji vieta buvo skirta Aušrinei Zajankauskaitei, Vilkaviškio pagrindinės mokyklos ketvirtokei (mokytoja O.Kajokienė), deklamavusiai eilėraštį „Bitė“. Garbingą trečiąją vietą komisija skyrė Virbalio vidurinės mokyklos trečiaklasei Kamilei Ožalaitei (mokytoja V. Buividavičienė), už jos trioletą „Svajonė“.

Nugalėtojai buvo apdovanoti padėkos raštais ir Vilkaviškio rajono savivaldybės švietimo, kultūros ir sporto skyriaus dovanomis. Taip pat du paguodos prizus įsteigė konkurso rengėjai, Vilkaviškio pagrindinė mokykla. Šie prizai atiteko Paežerių pagrindinės mokyklos pirmaklasiui Tautvydui Žilinskui ( mokytoja L. Skaisgirienė) už  trioletą „Gandras raudonsnapis“ ir Vilkaviškio pradinės mokyklos ketvirtaklasei Dominykai Andriušaitytei (mokytoja A. Anisimavičienė) už trioletą „Draugystė“.

       Renginio pabaigoje vedėjos pakvietė dalyvius bei svečius pasivaišinti arbata bei namine duona.



 

Related Images: