Marijampolės apskrities VMI primena,

kad prašymai pervesti iki 2 procentų pajamų mokesčio sumos, teikiami per darbdavį ar paramos gavėją, nebus priimami.

Laba diena,

Primename, kad prašymai pervesti iki 2 procentų pajamų mokesčio sumos ir iki 1 procento sumos politinėms partijoms, teikiami per darbdavį ar paramos gavėją (toliau – Prašymas), nebus priimami.

Praėjusiais metais, vis dar pasitaikė atvejų, kai darbdaviai ar paramos gavėjai į mokesčių inspekciją atnešė iš darbuotojų surinktus užpildytus Prašymus, kurie nebuvo priimami. Todėl dar kartą pažymime, kad nėra nuostatos, leidžiančios Prašymą skirti pajamų mokesčio dalį pateikti per darbdavį ar paramos gavėją. Taip siekiama užtikrinti Lietuvos Respublikos gyventojų pajamų mokesčio įstatyme įtvirtintą asmeninę gyventojo teisę savarankiškai nuspręsti paremti pasirinktą vienetą, turintį teisę gauti paramą, ir (ar) politinę partiją.

Patogiausias, greičiausias ir mokesčių administratoriaus rekomenduojamas būdas pateikti Prašymus pervesti iki 2 proc. pajamų mokesčio sumos ir iki 1 proc. sumos politinėms partijoms (formos FR0512 2 versija) – elektroniniu būdu per Valstybinės mokesčių inspekcijos Elektroninio deklaravimo sistemą.

Taip pat Prašymus pats gyventojas gali tiesiogiai įteikti AVMI darbuotojui (su savimi reikia turėti asmens dokumentą) ar atsiųsti savo užpildytą Prašymą klasikiniu paštu.

Atkreipiame dėmesį, kad šiais metais bus priimama tik 02 versijos Prašymo FR0512 forma.

Primename, kad daugiau informacijos galima rasti Valstybinės mokesčių inspekcijos interneto svetainėje www.vmi.lt, konsultacijos teikiamos Mokesčių informacijos centro telefonu 1882.

Tikimės Jūsų supratingumo ir atsakingo požiūrio į norminių aktų reikalavimų laikymąsi.

 

                                                       Marijampolės apskrities valstybinė mokesčių inspekcija

Related Images: