spalis1 4c
spalis1 4c

 4c klasės mokiniams spalio mėnesis buvo įdomus tuo, kad pamokos vyko ne tik klasėje.

Spalio 07d. pamoką apie teisėsaugą vedė Vilkaviškio apylinkės teismo teisėjas L. Vaitkus, tuo metu laikinai einantis teisėjo pirmininko pareigas.

 

Vaikai ne tik klausėsi įdomaus pasakojimo apie tai, koks yra teisėjo, teisėjo patarėjo, sekretorės darbas, bet ir sužinojo, kaip vyksta teismas. Apžiūrėjo patalpas, kuriose teismo posėdžio laukia teisiamieji, susipažino ir su kitomis pastato erdvėmis.

 

Spalio 16d. Vilkaviškio vaikų l/d ,,Buratinas“ darželyje (,,Varliukų“ grupėje) pamoką tema ,,Kai aš mažas buvau“ vedė Viltės ir Dovydo mama- Jurgita Šerpenskienė, kuri ten dirba vaikų auklėtoja. Vaikai pasijuto labai išmintingais, kai reikėjo atlikti užduotis kartu su trimečiais darželio ugdytiniais- jiems puikiai sekėsi atsakinėti, dalyvauti veikloje. Be to gavo užduotį- dalyvauti konkurse t.y. sugalvoti grupės augintiniams (vėžliukui ir vėžliukei) vardus.

 

Spalio 21d. Aistės mama pakvietė į savo darbovietę-Vilkaviškio siuvimo fabriką. Mokiniai ne tik išgirdo, bet ir pamatė, kaip siuvamos kelnės. Lankėsi sukirpimo, siuvimo, lyginimo cechuose ir uždavinėjo jiems rūpimus klausimus siuvėjoms. Labiausiai patiko stebėti, kaip pagal brėžinius vienu metu iškerpama daugybė detalių, nes darbas vyksta itin greitai.

Related Images: