Praėjus Trijų Karalių šventei namus palieka juos puošusios eglutės, aplinka netenka savo džiugesio, linksmo blizgesio, šventiškumo. Tačiau juk visuomet smagu prisiminti Šv.Kalėdų pramogas, susitikimus ir šildytis šiais prisiminimais visus ateinančius metus.

Vilkaviškio pradinės mokyklos II B klasės bendruomenė, vadovaujama mokytojos Eglės Petraitienės, kasmet tampa vis glaudesnė, draugiškesnė ir išradingesnė. Artėjant šventėms klasės vaikų tėveliai sugalvojo patys prisiminti ir vaikams parodyti, kaip gi buvo tais laikais, kai ir jie maži buvo. Susirinkus mokykloje prie kalėdinės eglutės vaikų laukė siurprizas: tėvų parengtas spektaklis pagal visiems nuo vaikystės pažįstamą Just. Marcinkevičiaus eiliuotą pasaką „Greitoji pagalba“, mokyklinių prisiminimų paroda ir senieji žaidimai.

Sunku pasakyti, kam buvo smagiau – ar vaikams žiūrėti, ar tėvams vaidinti, trumpam persikūnijus į rausvažandes lėles bei daktaro Aiskaudos komandos žvėrelius. Na, o senųjų prisiminimų paroda nustebino savo gausa. Klasėje atsirado tikras mokyklinis muziejus: senos kuprinės, pratybos, sąsiuviniai, pažymių knygelės, padėkos raštai ir netgi sena plastikinė lėlė bei puikiai išsilaikiusi mokyklinė uniforma. Vaikai galėjo pavartyti ir įsitikinti, kaip tvarkingai rašė jų tėvai, kaip stengėsi gerai mokytis, kad ne tik iš jų reikalaujama stengtis ir atlikti sunkias užduotis.

Į šventinius žaidimus įsitraukė ir vaikai, ir tėvai. Bendrame būryje susipynę „šokinėjo guma“, žaidė „Klases“, „Stumduką“, spaudėsi į vieną būrį žaisdami žaidimą „Siūlai siūlai, susivykit“.

Pakeliavę po senus laikus paragavo saldainių (žinoma, jau šiuolaikinių, dar nepasibaigusio galiojimo), pasivaišino šventiniu tortu ir draugiškai susitvarkę skirstėsi į namus…. Sako, tą vakarą visi ypač anksti nuėjo gulti ir labai gerai miegojo… Gal todėl, kad ne prie kompiuterių sėdėjo, o daug šoko, žaidė ir judėjo? Ech, smagu gi kartais ton praeitin nulėkti. Jei kam reikia bilietų ir nuorodos žemėlapyje – kreipkitės į II B klasę. Siūlom visiems apsilankyti.

Gitana Pumerytė-Vosylienė,

Vilkaviškio pradinės mokyklos tėvelių bendruomenė

Related Images: