Vilkaviškio pradinė mokykla nuo 2022 vasario 28 d. dalyvauja tarptautiniame projekte Erasmus+ „Matematika yra šauni skaitmeniniu būdu“ (2021-1-CZ01-KA220-SCH-000027773).
Matematika yra sudėtingas mokslas, todėl nauji mokymosi būdai ir priemonės yra būtinos, norint, kad ugdymo(si) procesas mokiniams būtų patrauklesnis, įdomesnis lengviau suprantamas ir įsimenamas. Pagrindiniai projekto tikslai yra matematinio ir skaitmeninio raštingumo kompetencijų ugdymas, skaitmeninių priemonių matematikos mokymuisi duomenų bazės kūrimas, mokytojų ir mokinių tarptautinis bendravimas ir bendradarbiavimas.
Lapkričio 12–19 dienomis mokyklos mokytojų ir mokinių komanda viešėjo CEIP Anselmo Pérez de Brito pradinėje mokykloje Ispanijoje, Santa Kruz de La Palma saloje. Kartu su Čekijos, Slovėnijos, Švedijos, Graikijos šalių mokyklų komandų nariais stebėjome puikų šeimininkų priėmimo pasirodymą, susipažinome su mokykla, aplankėme įžymias miesto vietas, lankėmės Naval laive-muziejuje, susitikome su Santa Kruz de La Palma miesto meru.
Sekančią dieną vykome į nuostabaus grožio de La Palma Taburiente nacionalinį parką. Žygio metu mokiniai ugdė ištvermę, tobulino savo anglų kalbos žinias, draugiškai bendravo ir bendradarbiavo tarpusavyje bei atliko dešimt įvairių linksmų matematinių užduočių. Vėliau visi gėrėjomės didžiulėmis bananų plantacijomis, braidėme Atlanto vandenyno pakrantėje.
Neišdildomą įspūdį paliko juodas pakrantės smėlis ir vis dar veikiantis vulkanas – nutekėjusios lavos kalnai, juodais pelenais nuklota žemė. Trečią vizito dieną mokytoja Irada vedė pamokas
ispanų mokiniams (anglų kalba) – supažindino juos su Lietuva, papasakojo apie žymiausias vietas, mokė skaičiuoti iki dešimties lietuviškai. Ketvirtadienį mokiniai ir mokytojai dalyvavo aktyviose sportinėse veiklose miesto paplūdimyje, po kurių smagiai išsimaudė šiltose Atlanto vandenyno bangose. Po sočių pietų aplankytas Los Tilos slėnis su milžiniškais paparčiais ir įspūdingu kriokliu. Paskutinę kelionės dieną mokytoja Irada vedė pamokas ispanų mokiniams naudodama Kaghoot programą, vėliau mokytojų komanda mokėsi kaip naudoti įvairias skaitmenines programas mokant matematikos, o mokiniai dalyvavo šokių studijos Master class veiklose – šoko nuotaikingus ispaniškus šokius. Vizito laikas prabėgo nepastebimai. Kupini gražiausių įspūdžių, gavę dalyvių sertifikatus, grįžome į namus. Kitas projekto šalių susitikimas planuojamas 2023 metų kovo mėnesį Švedijoje.

Daugiau išvykos nuotraukų rasite galerijoje.

Related Images: