Tęsiasi Vilkaviškio pradinės mokyklos skaitmeninės matematikos tarptautiniai nuotykiai. Šįkart keturi ketvirtokai ir trys jų mokytojos keliavo į Nettraby pradinę mokyklą Karlskronos mieste Švedijoje.

Karlskrona – lyg Švedijos Venecija. Miestas sudarytas iš 33 salų ir nuo 1998 metų įtrauktas į UNESCCO pasaulio paveldo sąrašą. Karlskronos pavadinimas reiškia Karolio karūna. Miestas taip pavadintas jo įkūrėjo karaliaus Karolio XI garbei.

Miestas buvo įkurtas 1660 metais, garsėja savo turtinga laivyno istorija, baroko architektūra bei gausybe karinių pastatų. Karlskronos senamiesčio širdyje yra Klaipėdos aikštė – Klaipedaplatsen. Pasirodo, mūsų uostamiestį ir Karlskroną sieja glaudūs kultūriniai ryšiai.

Nettraby mokykla – tai modernus žinių centras su integruotais laisvalaikio kampeliais, viešąja ir mokyklos biblioteka bei sporto centru. Ji suprojektuota kaip 11 mažųjų mokyklų, kuriose mokosi 6–16 metų mokiniai (pradinės klasės ir vidurinės mokyklos klasės). Mokyklos tikslas – užtikrinti kuo geresnį mokinių pasirengimą būsimoms studijoms ir darbui. Didžiulis dėmesys yra skiriamas skaitmeniniam raštingumui kelti bei skiepyti mokymosi visą gyvenimą idėjos aktualumą ir kūrybiškumą. Dar vienas novatoriškas elementas – ugdymas pasitelkiant lyderystės bei estetikos principus.

Galime drąsiai pasakyti, kad jautėmės ten puikiai. Gana greitai išmokome orientuotis klaidžiuose mokyklos koridoriuose ir kabinetuose, džiaugėmės šeimininkų svetingumu, mokėme kitus ir mokėmės patys, daug ir ilgai bendravome ir bendradarbiavome. Savaitė pralėkė bematant, bet puikios patirties įspūdžiai lydės kiekvieną iš mūsų dar ilgai.

Projekto koordinatorė mokytoja Irada Miltinienė

Related Images: