Erasmus 2015
Erasmus 2015

2015 m. spalio 19 d. Vilkaviškio pradinėje mokykloje prasidėjo trečiasis Tarpmokyklinio strateginės partnerystės projekto „Europos mokyklos be streso“ tarptautinis susitikimas bei trumpalaikiai jungtiniai darbuotojų mokymo renginiai. Atvyko atstovai iš Graikijos, Italijos, Turkijos bei Jungtinės Karalystės. Visą savaitę mokymai vyko sklandžiai, užsibrėžti tikslai buvo pasiekti.

Dalyviai pasidalino informacija, drauge žiūrėjo ir analizavo pačių paruoštą mokomąją medžiagą, aptarė edukacinius streso mažinimo įrankius ir jų panaudojimo mokymo procese galimybes. Buvo numatyti tolimesni projekto vykdymo uždaviniai, nuspręsta, kas privalo būti atlikta iki sekančio susitikimo Kocaeli mieste, Turkijoje, kovo mėnesį. Streso mažinimo veiklas svečiams taip pat parengė ir mokytojos Vilma Balandienė bei Jolanta Daniliauskienė, mokyklos psichologė Jurgita Galinskienė. Ne tik mokėmės ir dirbom, bet ir darėme viską, kad kolegos iš kitų Europos valstybių pažintų mūsų šalį, stengėmės svečiams atskleisti lietuvišką dvasią, pasidalinti meile gimtajam kraštui, parodyti Lietuvą tokią, kokią matome, mylime ir branginame. Pažintį su mūsų miestu bei nūdienos aktualijomis dalyviai pradėjo apsilankymu Vilkaviškio pradinėje mokykloje, vėliau susitiko su Švietimo, kultūros ir sporto vyr. specialiste Ingrida Meseckiene bei Vilkaviškio miesto meru Algirdu Neiberka. Vilkaviškio Turizmo informacijos centre Salomėjos Neries pagrindinės mokyklos anglų kalbos mokytojos metodininkės Enrika Paškauskienė bei Rasa Danilaitienė pademostravo svečiams puikiai paruoštą, informatyvią Vilkaviškio krašto prezentaciją, suteikusią nemažai praktinių žinių bei galimybę sudalyvauti viktorinoje ir laimėti prizų. Vilkaviškio katedros choro, vadovaujamo vargonininko Sauliaus Bieliūno, atliktos giesmės suvirpino svečių širdis. Didžiulį įspūdį svečiams paliko antistresinė edukacinė pamoka Virbalyje: ruginės duonos kepimas, puodų žiedimas, žvakių liejimas, audimas bei virvių vijimas. Kolegas iš užsienio pakerėjo kolektyvo nuoširdumas, paslaugumas, paruoštų vaisių gardumas. Lankėmės Paežerių dvare, Dviejų Brolių kalne. Aplankėme Vištyčio ežerą ir jo poilsio zonas bei J. Basanavičiaus gimtąją sodybą, kur buvome pavaišinti garuojančia gilių kava. Labai nuoširdžiai buvome priimti Marijampolės Kolegijoje, kur susipažinome su įstaiga, ruošiančia pedagogus. Vėliau vykome į Harmonizavimoparką, kur gėrėjomės „Saulės Vaikų“ skulptūra bei nuostabiai sukurta rekreacijos oaze, lankėmės Birštone, Kaune bei Vilniuje. Pasak svečių, ne tik mokymai, bet ir kitos veiklos buvo suplanuotos, atpalaiduojančios, relaksacinės.

Susitikimą vainikavo šventinis koncertas ,,Mes – pasaulio vaikai“. Svečiai vienbalsiai tvirtino, kad tai vienas gražiausių jų matytų renginių, dėkojo už nuostabias akimirkas bei nuoširdžias emocijas. Projekto dalyviai išvyko namo patobulėję ir įgiję žinių apie stresines situacijas mokykloje ir išsivežė džiugius prisiminimus iš auksinio, rudens lapais nukloto Lietuvos krašto….

Projekto koordinatorė

Irada Miltinienė

Related Images: