e-Twin
e-Twin

Tęsdami šaunų bendravimą ir bendradarbiavimą su Turkijos Adalet pradine mokykla mūsų mokyklos mokiniai kartu su anglų kalbos mokytojomis šiais metais dalyvauja e-twinning projekte TELL (Turkish-English-Lithuanian-Learners). Šio projekto pagrindinis tikslas – pasitelkiant anglų kalbos žinias pristatyti savo gimtąsias kalbas. Projekto įgyvendinimo metu, naudodami Skype programą, „susitiksime“ dešimt kartų:

penkis kartus mokinsimės turkų kalbos, dar penkis – bandysime išmokyti Turkijos vaikus kalbėti lietuviškai. Pirmoji tema – „Be polite“ („Būk mandagus“) – išmoksime pagrindinių mandagumo frazių, susipažįstant bei prisistatant.

Antroji tema – „Be smart“ („Būk sumanus“) – pristatysime pagrindinių mokyklinių reikmenų pavadinimus.

Trečioji tema – „Everything counts“ („Viskas svarbu“) – pasimokysime skaičiuoti iki 10.

Ketvirtoji tema – „Rainbow“ („Vaivorykštė“) – sužinosime pagrindinių spalvų pavadinimus.

Penktoji tema – „Smile“ („Šypsena“) – susipažinsime su įvairių formų bei geometrinių figūrų pavadinimais.

Per jau įvykusias 2 pamokėles išmokome turkiškai pasisveikinti, paklausti „Koks tavo vardas?“, pasiteirauti „Kaip gyveni?“ bei atsakyti į šiuos klausimus. To paties (tik jau lietuviškai) išmokėme ir savo draugus iš Turkijos. Tikime, jog šis projektas bus ir įdomus, ir naudingas. Mat, mokėti bendrauti dar viena užsienio kalba – tai, lyg turėti dar vieną raktą į pasaulį.

Anglų kalbos mokytojos

Related Images: