Birželio 4 d. Vilkaviškio pradinėje mokykloje vyko praktiniai mokymai „Matematika yra šauni skaitmeniniu būdu“, kuriuos vedė pradinių klasių ir anglų kalbos vyresnioji mokytoja Irada Miltinienė. Šie mokymai – tai Erasmus+ projekto (Nr. 2021-1-CZ01-KA220-SCH 000027773) rezultatas, kuris apjungė mokytojus ir mokinius iš įvairių Europos šalių mokytis matematikos inovatyviu ir šiuolaikišku būdu.

Buvo pristatytos įvairios skaitmeninės platformos, tokios kaip StoryboardThat, Genially, Blooket, Quizalize, Quizizz, Kahoot, Gimkit, Blooket ir Google slides. Šie įrankiai, anot Irados, padeda suprasti sudėtingas matematines sąvokas per interaktyvias užduotis ir žaidimus.

Tarptautinio projekto Erasmus+ dėka matematika tapo įdomus ir įtraukiantis mokslas, vedantis mokinius į problemų sprendimą per kūrybiškumą. Mokytoja ne kartą pabrėžė ir kitą tarptautinės projektinės veiklos naudą – tai profesinis tobulėjimas ir augimas, kultūriniai mainai ir tinklaveika, kalbinių įgūdžių gerinimas, kultūrinio akiračio plėtra.

Tai buvo puiki patirtis, kuri pakeitė požiūrį į matematiką. Įsitikinome, kad šio mokslo galima mokytis žaismingai ir įtraukiančiai.

Related Images: